2018 Creado por K. B.            info@transpersonal-art-therapy.com      

  Η Τέχνη του μονοπατιού

  Ακολουθώντας τη εσωτερική μας πυξίδα, θα επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την αβεβαιότητα και θα εμπιστευτούμε τη δύναμη του δημιουργικού μας πυρήνα.

   

  Η δυσκολία μας να ευημερήσουμε μέσα στην αβεβαιότητα προέρχεται από το φόβο μας να χάσουμε τον έλεγχο. Συνήθως θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο των καταστάσεων και των πραγμάτων, καθώς αυτό μας δίνει μια μορφή άνεσης και ασφάλειας. Για να πορευτούμε λοιπόν μέσα στο αβέβαιο της ζωής, είναι απαραίτητο να έρθουμε σε επαφή με την πηγή μας, προκειμένου να  ενεργοποιήσουμε τις δυνάμεις της δημιουργικότητας και της μεταμόρφωσης που πηγάζουν από μέσα μας!

   

  Η αβεβαιότητα είναι μέρος της ζωής, οπότε αντί να προσπαθούμε να τη διορθώσουμε, καλύτερα να μάθουμε πώς να ταξιδεύουμε με αυτήν! Η διαίσθηση είναι η εσωτερική μας πυξίδα, και μπορεί να μας καθοδηγήσει μέσα στην ομίχλη της αβεβαιότητας. ‘Όμως για να συμβεί αυτό, είναι απαραίτητο να είμαστε σε θέση να βιώσουμε και να εξερευνήσουμε τη δική μας εσωτερική και εξωτερική διαδικασία, όπως εμφανίζεται και αναδύεται στο εδώ και τώρα, σε σχέση με εμάς και με το όλο γύρω μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τι κάνουμε και τι βιώνουμε αλλά και τι μας εμποδίζει να τολμήσουμε το άγνωστο.

   

  Η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση και η πίστη είναι απαραίτητες έτσι ώστε να μπορέσουμε να  βιώσουμε το ταξίδι της ζωής μέσα από τη μη-προβλεψιμότητα του.

  Στο διήμερο αυτό σεμινάριο θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές, μέθοδοι και βιώματα μιας πορείας χρόνων μέσα από τις θεραπευτικές τέχνες, τη σωματική ψυχοθεραπεία, τον διαλογισμό, προκειμένου να αναπτύξουμε καλύτερη αυτογνωσία και αυτεπίγνωση όπως επίσης και να ενισχύσουμε τη διαδικασία εσωτερικής θεραπείας.

  Πιο αναλυτικά θα μπορέσουμε:

  ● να αναγνωρίσουμε τα εμπόδια που εμποδίζουν τη δημιουργική ροή μας

  ● να αναγνωρίσουμε πότε στριφογυρίζουμε πίσω από την ερώτηση «Εαν…» και πώς να επαναφέρουμε τον εαυτό μας στο παρόν

  ● να συνδεθούμε και να εμπιστευτούμε το έμφυτο δημιουργικό μας δυναμικό

  ● να ανακαλύψουμε την εσωτερική δύναμη και την αυτοπεποίθηση που επιτρέπει στη δημιουργικότητά μας να ανθίσει αβίαστα

  ● να αναγνωρίσουμε τις δυνατότητες αλλαγής και την ικανότητά μας να επιλέγουμε, με τρόπο ώστε να ζούμε  μια αυθεντική και ουσιαστική ζωή

   

  Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα συν-δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον, το οποίο θα αγκαλιάζει τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου, ενώ ταυτόχρονα θα ενσωματώνει τη μεγαλύτερη δύναμη που εκδηλώνεται μέσα από την ενοποιημένη ενέργεια της ομάδας.

   

  Αγκαλιάζοντας το άγνωστο, θα αποκαλυφθεί μπροστά μας η ομορφιά της δημιουργικότητας που βρίσκεται μέσα μας.

  Καθώς θα αρχίσουμε να αφουγκραζόμαστε το δημιουργικό μας πυρήνα, ένα ολόκληρο πεδίο δυνατοτήτων θα ξεδιπλωθεί μπροστά μας!

   

  Σε ποιον απευθύνεται αυτό το σεμινάριο:

  Σε όποιον αναζητά πραγματική σχέση με τον εαυτό του σε μια βαθύτερη και αγαπημένη προσέγγιση.

  Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στον διαλογισμό ή τη θεραπεία.

   

  Συντονιστές:

  Karina Bertolotto:.

  - Πτυχίο Ψυχολογίας στο  Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ουρουγουάης.

  - Μάστερ στην Ανθρωπιστική Ψυχολογία του Instituto Erich Fromm στη Βαρκελώνη.

  - Σωματική Θεραπεία και Κίνηση στη Σχολή Espai de Gestalt στη Βαρκελώνη.

  - Ολοκληρωμένο Μεταμορφωτικό Πρόγραμμα του Claudio Naranjo., στο Ινστιτούτο SAT,

  - Υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Queen Margaret στο Εδιμβούργο.

  - Επαγγελματικό μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου EUROTAS.

    http://eurotas.org/category/visual-art/

   

  Γεννημένη στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας ως ψυχολόγος και καλλιτέχνης. Η προσέγγισή της συνδυάζει μια βαθιά γνώση της σχέσης ανάμεσα στο μυαλό, το σώμα και τα συναισθήματα .Ετσι λοιπόν βοηθά τους πελάτες της πως να  εξερευνήσουν αυτή τη σχέση αλλά και να την μεταμορφώσουν μέσα από ένα ευρύ φάσμα εργαλείων.

  Έχει σπουδάσει σε όλο τον κόσμο, τόσο σε ακαδημαϊκά όσο και σε ανεξάρτητα ιδρύματα. Παράλληλα, κατέχει βαθιά γνώση της μεθόδου του Εννεαγράμματος όπως αναπτύχθηκε από τον Claudio Naranjo, καθώς επίσης και των εφαρμογών της στην διευκόλυνση και τη θεραπεία ομάδας. Είναι εξοικειωμένη με τις σαμανικές παραδόσεις του Περού και του Μεξικού, και οι πνευματικές της πρακτικές εμπνέονται από τον Sri Prem Baba, με τον οποίο πέρασε αρκετό χρόνο στην Ινδία.

   

  Διδάσκει Εικαστική Θεραπεία από το 2005 εως τώρα, στο Τήμα Master of Music Therapy, στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

   

  Είναι παθιασμένη φοιτήτρια, ταξιδιώτρια και μητέρα δύο αγοριών. Ζει στην πολυπολιτισμική περιοχή Raval στη Βαρκελώνη σε ένα μεγάλο σπίτι όπου της αρέσει να καλέι και να περνά όμορφες στιγμές με τους φίλους της.

  Στην καρδιά του σπιτιού της βρίσκεται το καλλιτεχνικό της στούντιο .

   

  Γεωργία-Σταυρούλα Κόκκορη

  Αποφοίτησε από τη Πολυτεχνική Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάστηκε ως Μηχανικός στη Γαλλία, όμως η βαθιά εσωτερική της ανάγκη  για την αναζήτηση ενός ουσιαστικότερου νοήματος για τη ζωή και βαθύτερης σύνδεσης με τον εσωτερικό της κόσμο, την οδήγησε σε ένα ταξίδι εμπειριών και γνώσεων για τα επόμενα 12 χρόνια, όπου  συμμετείχε σε διαφόρων ειδών εντατικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις, ψυχο-πνευματικού και ψυχο-θεραπευτικού χαρακτήρα!

   

  Εκπαιδεύτηκε στη ψυχοθεραπεία Gestalt στο CGSI(Centro Gestaltico de San Isidoro) του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή και εν συνεχεία για κάποιο χρονικό διάστημα παρέμεινε εκεί ως βοηθός δασκάλου.

  Επίσης εκπαιδεύτηκε  πάνω στο “coaching με συμβολα” και σε παιχνίδια συνεργασίας για ομάδες, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε βιωματικά εργαστήρια σωματικού θεάτρου και χοροθεάτρου και συμμετείχε σε διάφορες ομάδες σωματικής ψυχοθεραπείας βασισμένες στο Pathwork και την Gestalt.

  Ηταν εισηγήτρια σε βιωματικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης στην Αργεντινή. Υπήρξε εκπαιδευόμενο μέλος στην ομάδα των συντονιστών του 17μηνου προγράμματος FHBJ Ολιστικής Εκπαίδευσης Εφήβων στο Παν/μιο UNIPAZ της Βραζιλία. Ταυτόχρονα, ως εθελόντρια σε ΜΚΟ της Βραζιλίας, που στόχευε στην παροχή μιας νέας μορφής ευαισθητοποίησης στον τομέα της Εκπαίδευσης, συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση της μεθοδολογίας για τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να αναπτύξουν κοινωνικο-συναισθηματικές δεξιότητες.

   

  Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στην σωματική ψυχοθεραπεία του Core Energetics.

   

  Επέστρεψε στην Ελλάδα πριν απο περίπου ενάμιση χρόνο,όπου ζει και εργάζεται στην Αθήνα, δίνοντας ατομικές συνεδρίες και διοργανώνοντας σεμινάρια. Η εργασία της εμπνέεται και ενσωματώνει στοιχεία απο διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, όπου η κίνηση και η αυτόβουλη έκφραση του σώματος χρησιμοποιούνται ως σημαντικά εργαλεία προκειμένου να ανακαλυφθούν και να εξερευνηθούν πτυχές του σωματικού Εαυτού προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να αποκτήσει μια πιο αρμονική σχέση μαζί του.

   

  Γλώσσα μαθήματος:

  Το εργαστήριο αυτό διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα. Η αγγλική γλώσσα που χρησιμοποιείται από τους εισηγητές μας είναι ξεκάθαρη και  πολύ εύκολη, ακόμη και για άτομα με μέσο αγγλικό επίπεδο. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο, υπάρχει διαθέσιμη ελληνική μετάφραση.

   

  Πρόγραμμα:

  Σάββατο 23/11/19:

  Πρωινό εργαστήριο: 9:00π.μ έως 1:30 μ.μ.

  Μεσημεριανό διάλειμμα: 1:30 μ.μ. έως 3 μ.μ.

  Απογευματινό εργαστήριο: από τις 3:00 μ.μ. έως τις 6:00 μ.μ.

   

  Κυριακή 24/11/19:

  Πρωινό εργαστήριο: 9:00π.μ έως 1:30 μ.μ.

  Μεσημεριανό διάλειμμα: 1:30 μ.μ. έως 3 μ.μ.

  Απογευματινό εργαστήριο: από τις 3:00 έως τις 6:00 μ.μ.

   

  Εκπτωτική τιμή: Διαθέσιμη μέχρι 01/11/19

  80€

   

  Ολική τιμή: Διαθέσιμη από 02/11/19 μέχρι την αρχή του σεμιναρίου 23/11/19

  100 €

   

  Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων.

  Προκειμένου να διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας απαιτείται 50 € προκαταβολή, μη επιστρέψιμη.

   

  Χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου:

  Four Rivers Flow - Yoga Studio - Τρώων 93 & Δρυόπων, 11852 Αθήνα

   

  Τι να φέρετε:

  Φέρτε ένα μαξιλάρι διαλογισμού, και άνετα ρούχα, ένα μπουκάλι νερό

   

  Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

  μεσω: geostako@yahoo.gr, ή καλέστε στο: 6943718881.

   

  Οργάνωση: Γεωργία-Σταυρούλα Κόκκορη