2018 Creado por K. B.            info@transpersonal-art-therapy.com      

  "Η τέχνη του Μονοπατιού" - Αποκάλυψε το προσωπείο σου 

   

  Ακολουθώντας την εσωτερική μας πυξίδα, θα επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τους εαυτούς μας και θα εμπιστευτούμε τη δύναμη του δημιουργικού μας πυρήνα.

   

  Η δυσκολία μας να ανθίσουμε στη ζωή προέρχεται από το φόβο μας μήπως χάσουμε τον έλεγχο. Συνήθως θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο των καταστάσεων και των πραγμάτων, καθώς αυτό μας δημιουργεί την αίσθηση άνεσης και ασφάλειας. Προκειμένου να προστατέψουμε τους εαυτούς μας από το κακό και να προχωρήσουμε στη ζωή, τοποθετούμε πάνω στον αληθινό εαυτό μας διάφορα προσωπεία που συνθέτουν την προσωπικότητα μας.  

   

  Η προσωπικότητά μας, μας βοηθά να κάνουμε αυτό που αντιλαμβανόμαστε ότι απαιτείται ούτως ώστε να καταφέρουμε να ταιριάξουμε, να ευχαριστήσουμε, και να συσχετιστούμε με τους άλλους, έχοντας με αυτόν τον τρόπο ως απώτερο σκοπό να καλυφθούν οι βασικές μας ανάγκες.

  Όσο ήμασταν παιδιά, ο τρόπος αυτός μας ήταν χρήσιμος,  καθώς όμως μεγαλώνουμε, οι μάσκες αρχίζουν να μας παγιδεύουν και να μας εμποδίζουν να ζούμε όντας στον αυθεντικό μας εαυτό.

   

  Φοβόμαστε να μοιραστούμε το εσωτερικό μας φως, φοβούμενοι ότι αυτό μπορεί να σβήσει, να εξαλειφθεί.

  Φοβόμαστε να μοιραστούμε το εσωτερικό μας σκοτάδι, φοβούμενοι ότι μπορεί  να ταπεινωθούμε, να πληγωθούμε, να εκτεθούμε και να απορριφθούμε.

   

  Ως αποτέλεσμα αυτού, αποκρύπτουμε την αληθινή μας ταυτότητα και σταδιακά αποσυνδεόμαστε από τη ψυχή μας. Καταλήγουμε να ζούμε μια ζωή διχασμένη και υποτονική. 

   

  Καθώς επιμένουμε να κρατάμε τα προσωπεία μας, δεν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς όσον αφορά τις πεποιθήσεις μας και τα συναισθήματα μας, αλλά ούτε καν και με τους ίδιους του εαυτούς μας. 

   

  Επομένως, προκειμένου να κινηθούμε στη ζωή και να διερευνήσουμε τις άπειρες δυνατότητές της, είναι απαραίτητο να έρθουμε σε επαφή με τον ψεύτικο εαυτό μας. Καθώς λοιπόν προχωράμε προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης και ταυτοποίησης πτυχών του συνθηκολογημένου μας χαρακτήρα (του εγώ), ανοίγουμε τον εαυτό μας σε γνήσιες αξίες και σε ένα νέο δημιουργικό δυναμικό.

   

  Η απομάκρυνση των προσωπείων μας, μας οδηγεί να γευτούμε ουσιαστική ελευθερία και μας επιτρέπει να είμαστε αυτοί που πραγματικά είμαστε.

   

  Το να έχουμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε τους περιορισμούς μας, να κατανοήσουμε τα στοιχεία του χαρακτήρα μας, τις συμπεριφορές, τις πεποιθήσεις, τις ανάγκες, τα κίνητρα και να αγκαλιάσουμε την ευαλωτότητά μας, είναι η διαδικασία μέσω της οποίας αρχίζουμε να γνωρίζουμε πραγματικά τον εαυτό μας.

   

  Στο διήμερο αυτό βιωματικό σεμινάριο θα χρησιμοποιηθούν διάφορες τεχνικές, μέθοδοι βασισμένες στην εικαστική θεραπεία, τη σωματική ψυχοθεραπεία, τον διαλογισμό, τον ομαδικό συλλογισμό και το μοίρασμα προκειμένου να αναπτύξουμε καλύτερη αυτογνωσία και αυτεπίγνωση όπως επίσης και να ενισχύσουμε τη διαδικασία εσωτερικής θεραπείας.

  Θα μας δοθεί η δυνατότητα:

  • να αναγνωρίσουμε τα εμπόδια που εμποδίζουν τη δημιουργική ροή μας

  • να συνδεθούμε και να εμπιστευτούμε το έμφυτο δημιουργικό μας δυναμικό

  • να ανακαλύψουμε την εσωτερική δύναμη και την αυτοπεποίθηση που επιτρέπει στη δημιουργικότητά μας να ανθίσει αβίαστα

  • Να αναγνωρίσουμε τις δυνατότητες αλλαγής και την ικανότητά μας να επιλέγουμε, προκειμένου να ζούμε  μια αυθεντική και ουσιαστική ζωή

   

  Η διαίσθηση είναι η εσωτερική μας πυξίδα, και μπορεί να μας καθοδηγήσει μέσα στο μονοπάτι της ζωής και στις προκλήσεις της. Όμως για να συμβεί αυτό, είναι απαραίτητο να είμαστε σε θέση να βιώσουμε και να εξερευνήσουμε τη δική μας εσωτερική και εξωτερική διαδικασία, όπως εμφανίζεται και αναδύεται στο εδώ και τώρα, σε σχέση με εμάς και με το όλο γύρω μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε επίγνωση του πώς συμπεριφερόμαστε,  τι βιώνουμε αλλά και να κατανοήσουμε τι μας εμποδίζει να τολμήσουμε στη ζωή.

   

  Μέσα από αυτή τη βιωματική διαδικασία θα συν-δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον, το οποίο αγκαλιάζει τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει την ισχυρή δύναμη που εκδηλώνεται μέσα από την ενοποιημένη ενέργεια της ομάδας.

   

  Αγκαλιάζοντας τις πτυχές της προσωπικότητάς μας, αποκαλύπτεται η ομορφιά του Είναι μας, ενώ ταυτόχρονα εκδηλώνεται η δύναμη της δημιουργικότητας που κατοικεί μέσα μας.

  Καθώς αφουγκραζόμαστε το δημιουργικό μας πυρήνα, ένα ολόκληρο πεδίο δυνατοτήτων  ξεδιπλώνεται μπροστά μας!

   

  Σε ποιον απευθύνεται αυτό το σεμινάριο:

  Σε όποιον αναζητά πραγματική σχέση με τον εαυτό του σε μια βαθύτερη και αγαπημένη προσέγγιση.

  Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στον διαλογισμό ή τη θεραπεία.

   

  Συντονιστές:

  Carina Bertolloto:.

  - Πτυχίο Ψυχολογίας στο  Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ουρουγουάης.

  - Μάστερ στην Ανθρωπιστική Ψυχολογία του Instituto Erich Fromm στη Βαρκελώνη.

  - Σωματική Θεραπεία και Κίνηση στη Σχολή Espai de Gestalt στη Βαρκελώνη.

  - Ολοκληρωμένο Μεταμορφωτικό Πρόγραμμα του Claudio Naranjo., στο Ινστιτούτο SAT,

  - Υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Queen Margaret στο Εδιμβούργο.

  - Επαγγελματικό μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου EUROTAS.

     http://eurotas.org/category/visual-art/

   

  Γεννημένη στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας ως ψυχολόγος και καλλιτέχνης. Η προσέγγισή της συνδυάζει μια βαθιά γνώση της σχέσης ανάμεσα στο μυαλό, το σώμα και τα συναισθήματα .Έτσι λοιπόν βοηθά τους πελάτες της πως να  εξερευνήσουν αυτή τη σχέση αλλά και να την μεταμορφώσουν μέσα από ένα ευρύ φάσμα εργαλείων.

   

  Έχει σπουδάσει σε όλο τον κόσμο, τόσο σε ακαδημαϊκά όσο και σε ανεξάρτητα ιδρύματα. Παράλληλα, κατέχει βαθιά γνώση της μεθόδου του Εννεαγράμματος όπως αναπτύχθηκε από τον Claudio Naranjo, καθώς επίσης και των εφαρμογών της στην διευκόλυνση και τη θεραπεία ομάδας. Είναι εξοικειωμένη με τις σαμανικές παραδόσεις του Περού και του Μεξικού, και οι πνευματικές της πρακτικές εμπνέονται από τον Sri Prem Baba, με τον οποίο πέρασε αρκετό χρόνο στην Ινδία.

   

  Διδάσκει Εικαστική Θεραπεία από το 2005 έως τώρα, στο Τμήμα Master of Music Therapy, στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

   

  Είναι παθιασμένη φοιτήτρια, ταξιδιώτρια και μητέρα δύο αγοριών. Ζει στην πολυπολιτισμική περιοχή Raval στη Βαρκελώνη σε ένα μεγάλο σπίτι όπου της αρέσει να καλεί και να περνά όμορφες στιγμές με τους φίλους της.

  Στην καρδιά του σπιτιού της βρίσκεται το καλλιτεχνικό της στούντιο .

   

  Γεωργία-Σταυρούλα Κόκκορη

  Αποφοίτησε από τη Πολυτεχνική Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάστηκε ως Μηχανικός στη Γαλλία, όμως η βαθιά εσωτερική της ανάγκη  για την αναζήτηση ενός ουσιαστικότερου νοήματος για τη ζωή και βαθύτερης σύνδεσης με τον εσωτερικό της κόσμο, την οδήγησε σε ένα ταξίδι εμπειριών και γνώσεων για τα επόμενα 12 χρόνια, όπου  συμμετείχε σε διαφόρων ειδών εντατικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις, ψυχο-πνευματικού και ψυχο-θεραπευτικού χαρακτήρα!

   

  Εκπαιδεύτηκε στη ψυχοθεραπεία Gestalt στο CGSI(Centro Gestaltico de San Isidoro) του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή και εν συνεχεία για κάποιο χρονικό διάστημα παρέμεινε εκεί ως βοηθός δασκάλου.

  Επίσης εκπαιδεύτηκε  πάνω στο “coaching με συμβολα” και σε παιχνίδια συνεργασίας για ομάδες, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε βιωματικά εργαστήρια σωματικού θεάτρου και χοροθεάτρου και συμμετείχε σε διάφορες ομάδες σωματικής ψυχοθεραπείας βασισμένες στο Pathwork και την Gestalt.

  Ηταν εισηγήτρια σε βιωματικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης στην Αργεντινή. Υπήρξε εκπαιδευόμενο μέλος στην ομάδα των συντονιστών του 17μηνου προγράμματος FHBJ Ολιστικής Εκπαίδευσης Εφήβων στο Παν/μιο UNIPAZ της Βραζιλία. Ταυτόχρονα, ως εθελόντρια σε ΜΚΟ της Βραζιλίας, που στόχευε στην παροχή μιας νέας μορφής ευαισθητοποίησης στον τομέα της Εκπαίδευσης, συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση της μεθοδολογίας για τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να αναπτύξουν κοινωνικο-συναισθηματικές δεξιότητες.

   

  Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στην σωματική ψυχοθεραπεία του Core Energetics.

   

  Επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο,όπου ζει και εργάζεται στην Αθήνα, δίνοντας ατομικές συνεδρίες και διοργανώνοντας σεμινάρια. Η εργασία της εμπνέεται και ενσωματώνει στοιχεία από διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, όπου η κίνηση και η αυτόβουλη έκφραση του σώματος χρησιμοποιούνται ως σημαντικά εργαλεία προκειμένου να ανακαλυφθούν και να διερευνηθούν πτυχές του σωματικού Εαυτού προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να αποκτήσει μια πιο αρμονική σχέση μαζί του.

   

  Γλώσσα μαθήματος:

  Το εργαστήριο αυτό διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα. Η αγγλική γλώσσα που χρησιμοποιείται από τους εισηγητές μας είναι ξεκάθαρη και  πολύ εύκολη, ακόμη και για άτομα με μέσο αγγλικό επίπεδο. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο, υπάρχει διαθέσιμη ελληνική μετάφραση.

   

  Πρόγραμμα:

  Σάββατο 23/11/19:

  Πρωινό εργαστήριο: 11:30π.μ έως 14:30 μ.μ.

  Μεσημεριανό διάλειμμα: 14:30 μ.μ. έως 16:00 μ.μ.

  Απογευματινό εργαστήριο: από τις 16:00 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ.

   

  Κυριακή 24/11/19:

  Πρωινό εργαστήριο: 9:00π.μ έως 13:30 μ.μ.

  Μεσημεριανό διάλειμμα: 13:30 μ.μ. έως 15:00 μ.μ.

  Απογευματινό εργαστήριο: από τις 15:00 έως τις 18:00 μ.μ.

   

  Εκπτωτική τιμή: Διαθέσιμη μέχρι 16/02/20

  80€

   

  Ολική τιμή: Διαθέσιμη από 17/02/20 μέχρι την αρχή του σεμιναρίου 07/03/20

  100 €

   

  Προκειμένου να διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας απαιτείται 50 € προκαταβολή, μη επιστρέψιμη.

   

  Χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου:

  Four Rivers Flow - Yoga Studio - Τρώων 93 & Δρυόπων, 11852 Αθήνα

   

  Τι να φέρετε:

  Φέρτε ένα μαξιλάρι διαλογισμού, και άνετα ρούχα, ένα μπουκάλι νερό

   

  Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

  μεσω: geostako@yahoo.gr, ή με κλήση: 6943718881.

   

  Οργάνωση: Γεωργία-Σταυρούλα Κόκκορη